Política de privacitat

Última actualització: 25 de maig de 2018

La vostra privacitat és important per a Open Society Foundations (OSF). Aquesta política de privacitat proporciona informació sobre els diversos tipus d’informació personal que recopilem i sobre les formes en què l’utilitzem. Aquesta política de privacitat s’aplica a tots aquells que interactuen amb nosaltres en línia (sobretot a través del lloc web espaisocietatoberta.org i qualsevol altre lloc web que tenim o explotem) o la informació personal que recopilem d’alguna altra manera (tot i que tingueu en compte que si sou un empleat o un treballador d’OSF, hi ha una política de privacitat per separat).

Si teniu cap pregunta, no dubteu en posar-vos en contacte mitjançant les dades de contacte incloses a l’apartat 17.

 1. Qui som

  Aquesta política de privacitat descriu com l’OSF recopilarà i utilitzarà la vostra informació personal quan interactueu amb nosaltres en línia o quan recopilem i utilitzem la vostra informació personal. La Open Society Foundations te oficines arreu del món. Podeu obtenir més informació sobre on som a la nostra pàgina d’Oficines i fundacions. Tot i que el nostre lloc web és gestionat per l’OSF als Estats Units, la informació personal que recopilem (a través del lloc web o d’una altra manera) pot ser utilitzada per qualsevol de les nostres filials i fundacions d’acord amb els objectius establerts en aquesta política de privacitat. Quan ens referim a l’OSF en aquesta política de privacitat, hi incloem totes les oficines i fundacions d’OSF.

  Tingueu en compte que hi ha certs aspectes d’aquesta política de privacitat que només s’apliquen quan estem obligats a complir amb lleis específiques (per exemple, la Llei de protecció de dades europea, el Reglament general de protecció de dades). En alguns casos, es pot aplicar la llei de protecció de dades de la UE. Consulteu la secció 10 per obtenir informació sobre la transferència de la vostra informació personal.

  El representant de l’entitat nord-americana d’Open Society Foundations que gestiona els nostres llocs web, l’Open Society Institute, a la UE és Open Society Foundation-London.

 2. Quan recopilem informació personal sobre vosaltres?

  Podem obtenir la vostra informació personal d’una sèrie de fonts, incloent-hi:

  1. Quan ens la doneu directament. Per exemple, si ens proporcioneu la vostra adreça de correu electrònic per registrar-vos i rebre les nostres actualitzacions de notícies.
  2. Quan l’obtenim indirectament. Terceres parts poden compartir la vostra informació personal, com ara agències de contractació quan contractem personal i agències d’investigació quan recopilem informació sobre els sol·licitants de subvencions. En la mesura que encara no ho hàgim fet i que hi estem obligats, us avisarem quan rebem informació personal sobre vosaltres i us explicarem com i per què volem utilitzar aquesta informació personal.
  3. Quan està disponible públicament. Podem disposar de la vostra informació personal per fonts externes disponibles públicament. Això inclou la informació disponible en llocs web governamentals (per exemple, institucions federals i europees dels EUA) o empreses o llocs web institucionals no OSF.
  4. Quan visiteu el nostre lloc web. El nostre lloc web fa servir galetes i altres tecnologies de seguiment per millorar la vostra experiència, això pot implicar la recopilació d’informació personal. Consulteu la nostra Política de galetes per saber com fem servir les galetes i si pot afectar la vostra informació personal.
 3. Quina informació personal fem servir?

  Podem recollir, emmagatzemar i processar els tipus següents d’informació personal:

  • el vostre nom complet i les dades de contacte, incloent-hi l’adreça de correu electrònic, l’adreça postal i el número de telèfon;
  • informació del perfil i nom d’usuari si us registreu al nostre lloc web;
  • informació que proporcioneu en relació amb la vostra sol·licitud d’una beca o subvenció que inclogui la data de naixement, informació biogràfica, educació i experiència laboral, informació sobre membres de la família, informació sobre ocupació, informació ciutadana i de residència fiscal, passaport, informació alimentària, imatges de la vostra signatura, despeses, import i finalitat prevista de les subvencions en què participeu i la informació sobre la vostra participació en un programa específic;
  • informació que proporcioneu quan se us considera per a un càrrec a la junta que pot incloure l’educació i l’experiència laboral, informació sobre els membres de la família, informació sobre l’ocupació, possibles conflictes d’interessos i despeses;
  • informació que proporcioneu quan se us considera com a proveïdor, la qual cosa pot incloure l’educació i l’experiència laboral, informació d’ocupació, imatges de la vostra signatura i informació sobre els serveis que podeu proporcionar a l’OSF;
  • informació sobre el vostre ús dels nostres sistemes d’informació i comunicacions;
  • informació financera, incloent-hi les dades bancàries, detalls de la targeta de pagament;
  • les vostres preferències de comunicació;
  • informació sobre el vostre estat professional i càrrec; i
  • informació que ens proporcioneu a través de Fòrums (vegeu-ho més avall).
 4. Quina informació recollim automàticament en línia?

  També recollirem certa informació automàticament cada vegada que interactueu amb el nostre lloc web. Ho fem a través de fitxers de registre del servidor, galetes i etiquetes de píxels. Potser la informació obtinguda no és informació personal segons les lleis del país en què us trobeu, però reconeixem que hi ha certes lleis (per exemple, la legislació de la UE) on aquesta informació és probable que sí sigui informació personal.

  Per exemple, identifiquem i registrem l’adreça de protocol d’Internet (IP) del dispositiu que utilitzeu per accedir al nostre lloc web automàticament als fitxers de registre del servidor sempre que visiteu el nostre lloc web, juntament amb el moment de la vostra visita i les pàgines que visiteu. Si bé la intenció d’aquesta pràctica és calcular els nivells d’ús del lloc web i ajudar-nos a diagnosticar problemes amb els servidors del lloc web, reconeixem que una adreça IP també és un identificador en línia que es pot fer servir per crear els perfils dels individus que hi ha darrere dels dispositius. D’aquesta manera, si combinem informació no personal amb informació personal, tractarem la informació combinada com a informació personal sempre que es combini.

  Si us plau, consulteu la nostra Política de galetes per saber com recopilem i utilitzem galetes i píxels i com fem servir les anàlisis.

 5. Què passa amb la informació personal que es considera més sensible?

  Alguns països tenen lleis que reconeixen que determinats tipus d’informació personal són més sensibles i, per tant, requereixen més protecció. Recopilem aquest tipus d’informació personal en circumstàncies limitades. Per exemple, podem recopilar informació personal sobre salut, religió, ètnia, vida sexual i opinions polítiques. També podem recopilar informació personal sobre condemnes penals i delictes.

  Només recollirem i utilitzarem aquesta informació sensible si hi ha un motiu vàlid per fer-ho i la llei ens ho permet. Per exemple, hi ha normes més estrictes sobre la recopilació i l’ús d’informació sensible quan s’aplica la legislació de la UE. Quan recopilem dades confidencials o de condemna penal sobre vosaltres i ens demanin que us diguem quines són les bases legítimes per fer-ho, ho farem.

 6. Com utilitzem la vostra informació personal

  L’OSF utilitzarà la vostra informació personal per:

  • complir amb les vostres sol·licituds per presentar una sol·licitud o registrar-vos al lloc web;
  • permetre’ns revisar, avaluar i administrar beques, subvencions i d’altres programes d’OSF;
  • poder controlar el progrés i la finalització d’aquests programes;
  • poder controlar i gestionar conflictes d’interès;
  • poder gestionar transaccions d’administració;
  • contactar amb vosaltres si participeu en un projecte que estem administrant;
  • contactar amb vosaltres per formular-vos recomanacions, propostes o avisos sobre les oportunitats que us puguin interessar;
  • realitzar comunicacions administratives i de màrqueting;
  • poder utilitzar els nostres serveis en línia (per exemple, els nostres fòrums, taulers de missatges, blogs);
  • administrar qualsevol transacció financera entre nosaltres;
  • registrar-vos per a un esdeveniment i qualsevol administració associada amb l’esdeveniment;
  • posar-nos en contacte amb vosaltres per a finalitats de promoció i informar-vos d’esdeveniments o publicacions que creiem que potser us interessen;
  • per accions amb finalitats de recerca, de manera que puguem identificar les tendències clau de les troballes en relació amb els nostres programes i projectes;
  • per satisfer les obligacions legals que ens siguin vinculants;
  • per a la prevenció del frau o mal ús del servei; i
  • per a l’establiment, defensa o execució de reclamacions legals.
 7. Fonament jurídic

  De conformitat amb certes lleis, hem de confiar en un o més motius legals per recollir i utilitzar la informació personal que hem esbossat anteriorment. Considerem que els motius que figuren a continuació són rellevants:

  1. Obligació legal. Quan calgui processar la vostra informació personal per complir amb una obligació legal a què estem sotmesos (per exemple, perquè hem de proporcionar informació a les autoritats fiscals).
  2. Relació contractual. Quan sigui necessari que utilitzem la vostra informació personal per dur a terme un contracte del qual sou part (o fer els tràmits a la vostra sol·licitud abans de contractar).
  3. Interessos legítims. Depenem d’aquesta base quan la llei aplicable ens permet recopilar i utilitzar informació personal per als nostres interessos legítims i l’ús de la vostra informació personal és just, equilibrat i no afecta indegudament els vostres drets. Per exemple, en el nostre interès legítim està utilitzar informació personal amb relació a la planificació, lliurament i seguiment del nostre treball programàtic i de subvencions.
  4. Consentiment. Podem obtenir el vostre consentiment per utilitzar informació personal en circumstàncies determinades (per exemple, per enviar-vos correus electrònics). Ens assegurarem que, quan obtinguem el vostre consentiment, sigueu lliures tant de donar-lo com de no donar-lo. A més, sempre podeu retirar el consentiment en qualsevol moment sense cap perjudici per a vosaltres.
 8. Ús dels nostres serveis en línia (per exemple, fòrums, blogs)

  Podem oferir certs serveis interactius a través del nostre lloc web, com ara taulers de missatges, blogs i wikis (Fòrums). Podreu publicar informació i materials als fòrums. Consulteu les nostres Directrius comunitàries.

  Qualsevol informació (inclosa la informació personal) que publiqueu en un Fòrum es converteix en informació pública i pot estar disponible per a altres visitants del nostre lloc web i del públic en general. A més, el vostre nom pot estar associat amb qualsevol publicació que feu. La informació sobre les vostres activitats del Fòrum també està disponible per a altres usuaris.

  Aneu amb compte i sigueu discrets a l’hora de publicar informació (inclosa la informació personal) en un Fòrum. En particular, no publiqueu informació personal sobre altres persones, tret que esteu segurs que no s’oposaran a que la seva informació personal s’utilitzi d’aquesta manera. Si publiqueu informació personal relacionada amb altres persones, representa que teniu l’autoritat per fer-ho i que ens permeteu utilitzar la informació d’acord amb aquesta política de privacitat. L’OSF NO ES FA RESPONSABLE DE L’ÚS DE PART D’ALTRES DE LA INFORMACIÓ PERSONAL QUE REVELEU ALS FÒRUMS..

  Si sou residents a Califòrnia, menors de 18 anys i sou usuaris registrats dels serveis, podeu demanar-nos que retirem contingut o informació que heu publicat als serveis contactant-nos mitjançant les dades que trobareu a la secció 17. Tingueu en compte que la vostra sol·licitud no garanteix l’eliminació completa o completa del contingut o la informació, ja que, per exemple, un altre usuari pot haver compartit algun dels vostres continguts.

 9. Compartim la vostra informació personal?

  La informació personal recollida per l’OSF (a través del lloc web o d’una altra manera) es pot compartir entre qualsevol de les nostres famílies d’oficines i fundacions d’acord amb els objectius establerts en aquesta política de privacitat a la secció 6.

  A part d’allò establert en aquesta política de privacitat, l’OSF no vendrà ni arrendarà la vostra informació personal a tercers. Tanmateix, podem demanar que els processadors de tercers ens ajudin o puguem revelar la vostra informació personal a processadors externs seleccionats (com ara agents o proveïdors) per a les finalitats que es detallen a la secció 6. El tercer en qüestió estarà obligat a utilitzar qualsevol informació personal que rebi d’acord amb les nostres instruccions.

  Per exemple, utilitzem una plataforma d’automatització de màrqueting de tercers per ajudar-nos a gestionar adreces de correu electrònic i enviar correus electrònics als nostres subscriptors. Quan us registreu per rebre les nostres actualitzacions per correu electrònic i ens proporcioneu la vostra adreça de correu, rebreu un correu automatitzat procedent d’aquest tercer que confirmarà la vostra subscripció i us proporcionarà un enllaç per donar-vos de baixa de la llista.

  També podem contractar tercers perquè ens ajudin amb l’allotjament web, les anàlisi de dades, el processament de transaccions, subvencions i altres serveis administratius.

  Ens reservem el dret de revelar la vostra informació personal a tercers:

  • en el cas que comprem o venem qualsevol negoci o actiu, en aquest cas revelarem la vostra informació personal al comprador o venedor potencial o a aquest negoci o actiu;
  • si substancialment tots els nostres actius són adquirits per un tercer, la informació personal que tenim pot ser un dels actius transferits;
  • per a finalitats d’auditoria;
  • per fer complir els nostres Termes i condicions;
  • per protegir les operacions d’OSF, incloent-hi els drets, la seguretat i la propietat d’OSF i del nostre personal;
  • si ho hem de fer per llei o per qualsevol obligació legal (per exemple, per complir amb un procés legal o sol·licitud de les autoritats governamentals);
  • per permetre’ns buscar els recursos legals disponibles o limitar els danys que puguem patir; i
  • pel que fa a qualsevol procediment judicial actual o potencial, establir, exercir o defensar els nostres drets legals.
 10. Transferència de dades internacionals

  Alguns països tenen normes sobre la transferència d’informació personal i ens obliguen a garantir que la informació personal estigui protegida d’acord amb els estàndards adequats. Si sou al Regne Unit o a la UE o les vostres dades personals són recollides i utilitzades per una organització del Regne Unit o la UE, tingueu en compte que alguns països fora del Regne Unit o la UE tenen un estàndard de protecció diferent pel que fa a la informació personal. En aquests casos, en el cas que la vostra informació personal es transfereixi, emmagatzemi o processi fora del Regne Unit o la UE amb regularitat, aplicarem salvaguardes adequades pensades per protegir la vostra informació personal. La llista completa de països reconeguts per la Comissió Europea com a garants d’un nivell adequat de protecció està disponible aquí.

  Podem contractar tercers fora del Regne Unit i la UE per processar informació personal en el nostre nom. Atès que la informació personal pot ser compartida entre entitats d’OSF, la informació personal es transfereix fora del Regne Unit i la UE a l’OSF als Estats Units.

  Si teniu cap pregunta sobre la transferència de la vostra informació personal, poseu-vos en contacte amb nosaltres amb les dades que trobareu a la secció 17.

 11. Assegurem la vostra informació personal

  L’OSF pren precaucions tècniques i organitzatives raonables per evitar la pèrdua, mal ús o alteració de la vostra informació personal. Restringim l’accés a aquells que necessiten saber i formem personal en la gestió de la informació amb seguretat. Malauradament, no hi ha una seguretat perfecta en els entorns online. Per tant, no podem ni garantim la seguretat de la informació que ens transmeteu a través o en relació amb el lloc web.

  Si creieu que la vostra interacció amb nosaltres ja no és segura (per exemple, considereu que la seguretat de qualsevol compte que pugueu tenir amb nosaltres s’ha vist compromesa), notifiqueu-nos-ho immediatament contactant-nos a dataprotection@opensocietyfoundations.org.

 12. Quant de temps conservem la vostra informació personal?

  Guardarem la vostra informació personal durant el temps que sigui necessari:

  • per complir amb els requisits legals o reglamentaris a què estem subjectes segons la legislació aplicable;
  • per complir els propòsits per als quals es va recollir la informació personal; o
  • per defensar els nostres drets legals o els d’un tercer.

  Si teniu cap pregunta sobre els períodes de retenció de la vostra informació personal, poseu-vos en contacte amb nosaltres amb les dades que trobareu a la secció 17 a continuació.

 13. Infants

  El nostre lloc web no està pensat perquè l’utilitzin menors de setze anys (16 anys). Si teniu menys de setze anys (16 anys), no ens proporcioneu informació personal a través del nostre lloc web.

 14. Els vostres drets i preferències

  Tingueu en compte que satisfarem les vostres sol·licituds per exercir els vostres drets en la mesura que sigui possible i ens requereixi la legislació aplicable. Alguns d’aquests drets només poden estar disponibles per a persones que interactuen amb les nostres oficines del Regne Unit o de la UE i amb persones que es troben al Regne Unit o a la UE que estan a la nostra llista de correu.

  Teniu dret a:

  • demanar-nos la confirmació de quina informació personal tenim sobre vosaltres i demanar-ne una còpia; si estem convençuts que teniu el dret legal de veure aquesta informació personal, i podem confirmar la vostra identitat, us proporcionarem aquesta informació personal;
  • retirar el consentiment en qualsevol moment si hem confiat en el consentiment com a base legal per utilitzar la vostra informació personal;
  • sol·licitar que suprimim la informació personal que tenim sobre vosaltres, sempre que estem legalment obligats a fer-ho;
  • demanar que corregim qualsevol informació personal que tinguem sobre vosaltres que considereu inexacta;
  • oposar-vos al tractament de la vostra informació personal que: (i) processem sobre la base de l’interès legítim; (ii) utilitzem per al màrqueting directe; o (iii) utilitzem per a finalitats estadístiques;
  • sol·licitar la vostra informació personal en un format llegible per màquina, ja sigui per a vosaltres mateixos o per a un tercer, sempre que la informació personal en qüestió ens l’hàgiu proporcionat vosaltres i que processem nosaltres (i) en funció del vostre consentiment; o (ii) perquè és necessari per executar un contracte del qual formeu part; i en qualsevol cas, la processem mitjançant mitjans automatitzats; i
  • demanar que es restringeixi el tractament de la vostra informació personal si hi ha un desacord sobre la seva exactitud o ús legítim.

  Tingueu en compte que també teniu dret a presentar una reclamació a la vostra autoritat local de protecció de dades sobre com utilitzem la vostra informació personal si sou al Regne Unit o la UE o si les vostres dades personals són recollides i utilitzades per una organització al Regne Unit o a la UE. Si us plau, penseu a comunicar-nos el vostre dubte primer mitjançant les dades de contacte a la secció 17 a continuació.

  Elecció d’ús i divulgació de la vostra informació personal

  Us donem opcions pel que fa a l’ús i la divulgació de la vostra informació personal amb finalitats de comercialització. Podeu desactivar:

  • Recepció de comunicacions electròniques: si ja no voleu rebre correus electrònics o missatges de text de forma habitual, podeu cancel·lar la vostra subscripció enviant un correu electrònic a dataprotection@opensocietyfoundations.org o per correu electrònic a l’adreça proporcionada a l’apartat 17. També podeu optar per no rebre les actualitzacions de correu electrònic mitjançant l’enllaç “Cancel·lar la subscripció” al final d’aquests correus.

  Intentarem complir amb les vostres sol·licituds tan aviat com sigui possible. Tingueu en compte que si no accepteu rebre missatges de correu electrònic, missatges de text o comunicacions en paper de màrqueting, és possible que encara us enviem missatges administratius importants, que no podreu desactivar.

 15. Altres llocs web

  El lloc web pot contenir enllaços a llocs web de tercers. Aquests llocs web enllaçats no estan sota el control de l’OSF i no ens fem responsables de les pràctiques de privacitat ni dels continguts de cap lloc web vinculat, ni cap enllaç contingut en cap lloc enllaçat. Proporcionem aquests vincles només com a comoditat i la inclusió d’un enllaç al lloc web no implica l’aprovació del lloc web enllaçat per part de l’OSF. Si proporcioneu informació personal a través d’aquest lloc web de tercers, la vostra interacció es produirà al lloc web d’aquest tercer (no al nostre) i la informació personal que proporcioneu serà recollida per la política de privacitat d’aquesta tercera part. Us recomanem que us familiaritzeu amb les polítiques i pràctiques de privacitat d’aquests tercers. TINGUEU EN COMPTE QUE AQUESTA POLÍTICA DE PRIVACITAT NO TRACTA LES PRÀCTIQUES DE PRIVACITAT O INFORMACIÓ DE TERCERS.

 16. Actualització d’aquesta política de privacitat

  L’OSF pot actualitzar aquesta política de privacitat publicant una nova versió al lloc web. Si actualitzem aquesta política de privacitat de manera que modifiqui significativament la forma d’utilitzar la vostra informació personal, us informarem d’aquests canvis. En cas contrari, us recomanem que reviseu periòdicament la política de privacitat per saber si hi ha hagut cap altra revisió.

 17. Com contactar-nos

  El grup de gestió de dades d’OSF, el Data Governance Group, s’encarrega de controlar el compliment de la legislació pertinent en relació amb la informació personal. Podeu posar-vos en contacte amb el Data Governance Group si teniu cap pregunta sobre aquesta política de privacitat o sobre el tractament de la vostra informació personal:

  Correu electrònic: dataprotection@opensocietyfoundations.org

  Correu postal: Data Governance Group, Open Society Foundations, 224 West 57th St, New York, NY 10019