Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Taller de crònica – La Mirada del Gènere (Altaïr Magazine Lab)

3 October 2019 18:30 - 24 October 2019 20:30

Tornen els cursos d’Altaïr Magazine Lab a l’Espai Societat Oberta! I obrim l’agenda amb el taller de crònica La Mirada del Gènere, durant el qual es donaran i debatran recursos i eines per a facilitar una perspectiva de gènere en els textos periodístics.

La mirada de gènere, com el seu propi nom indica, comença en el subjecte i en l'(auto)crítica: Qui mira, a qui mira, perquè mira i des d’on mira? Des d’aquest punt de partida repensarem l’agenda mediàtica, el tractament de les notícies, així com l’autoria i les fonts consultades. El taller girarà al voltant dels feminismes, necropolítica i la crònica periodística.

Es divideix en quatre sessions teòric-pràctiques, amb reflexions i exercicis tant individuals com col·lectius. El taller és gratuït i obert a qualsevol persona interessada.

*** INSCRIPCIONS: https://www.eventbrite.es/e/entradas-altair-magazine-lab-taller-de-cronica-la-mirada-de-genero-74679324871

El taller està impartit per la periodista Berta Jiménez Luesma, especialitzada en gènere i delinqüència.

CALENDARI

Taller de quatre sessions en horari de 18:30 a 20:30h

Dijous, 3 d’octubre

Introducció a la perspectiva de gènere. Què és? Anàlisi d’agenda de temes, autories, fonts i tractament. Exercicis teòric-pràctic: tips + exemples per identificar “males praxis”. Pensar proposta de tema per a crònica.

Dijous, 10 d’octubre

Una perspectiva de gènere interseccional. Referents. Debat: Qualsevol pot parlar de qualsevol tema? Perspectiva de gènere com a mirada transversal. Posada en comú dels temes i aportacions. Pensar fonts i forma de la crònica.

Dijous, 17 d’octubre

Pràctica: Sortim al carrer a reportear o parlar amb les fonts. Posada en comú del treball, dificultats i altres qüestions que puguin anar sorgint en el procés.

Dijous, 24 d’octubre

Treballem la crònica en classe. Resolem col·lectivament dubtes, inseguretat o conflictes amb la forma d’abordar el text. Tancament amb valoració i conclusions.

Format:
Presentació

Details

Start:
3 October 2019 18:30
End:
24 October 2019 20:30
Event Category:
Website:
https://www.eventbrite.es/e/entradas-altair-magazine-lab-taller-de-cronica-la-mirada-de-genero-74679324871

Venue

Espai Societat Oberta
C/ Sant Eusebi 29-31
Barcelona, 08006 Espanya

Organizers

Altair Magazine Lab
Espai Societat Oberta