Neix Maldita Tecnologia: una eina per a entendre el món digital

Article de Naiara Bellio, coordinadora de Maldita Tecnologia

La vida online és la vida real, amb els seus drets i les seves responsabilitats. Però els avenços tecnològics passen tant de pressa que a vegades no tenim temps a adaptar-nos a un canvi que ja ve el següent. És per això que sorgeix Maldita Tecnologia, una eina periodística per ajudar-nos a entendre aquests canvis i a millorar la nostra interacció amb el món tecnològic.

Aquesta nova realitat a vegades no és gens fàcil d’entendre, oi? De cop i volta ens han posat un telèfon intel·ligent a les mans que emmagatzema dades de manera massiva. Després es comercialitzen aquestes dades i ens parlen d’intel·ligència artificial sense acabar-nos d’explicar ben bé què és.

Una societat informada que pugui participar en el debat actual és clau per a conformar el futur d’Internet, per això Maldita Tecnologia obre la porta al fet que la gent es familiaritzi amb el seu entorn digital.

Ho farem a través d’eines tecnològiques, com fa Maldita.es en el seu conjunt, i amb molta divulgació. Maldita Tecnologia, a més, respon les preguntes de la comunitat a través de les xarxes socials perquè la gent faci arribar els seus dubtes.

Ara més que mai és important que la gent estigui al corrent de com l’afecta la seva interacció amb la tecnologia. Veniu dimarts 3 de març d’11.30 a 14.30 a conèixer el projecte i al taller sobre desinformació que impartirà Clara Jiménez, cofundadora de Maldita.es.

Vols rebre l'agenda de Societat Oberta al teu correu?

Subscriu-te