Com millorar la comunicació d’una organització social?

Qui treballi en el tercer sector o en entitats de l’economia social segur que alguna vegada s’haurà preguntat si ho està fent bé amb la comunicació. És una part essencial de qualsevol organització social, però a vegades queda relegada per manca de recursos o de temps. Inverteixo en una web maca o pràctica? Necessito estar present en totes les xarxes socials? Com decideixo què publicar? Tota una bateria de preguntes que probablement ens hem fet totes en alguna ocasió. 

Comunicar és important

A l’Espai Societat Oberta no se’ns passa per alt que arreu de l’Estat hi ha centenars d’associacions dedicades a lluitar pels drets humans i que el panorama actual les està posant a prova. És per això que estem a disposició de la ciutadania crítica, de l’activisme local, de les organitzacions i moviments socials que treballen per la defensa dels drets humans i les llibertats. A l’Espai ens agrada connectar la xarxa local i estar en constant relació amb iniciatives transformadores. 

També sabem que la comunicació és important i que sovint no hi ha mans per tot. Una tasca que podria ser divertida i amena a vegades es viu més com una frustració que com una oportunitat. És per això que volem donar suport a iniciatives que treballin en matèria de drets humans, feminismes o col·lectius de persones migrades i que necessitin una empenta a nivell comunicatiu. 

Formació personalitzada

Sospitem que, malauradament, és un moment clau per a la supervivència d’alguns projectes socials. Per tots aquests motius i fent-nos ressò de converses amb iniciatives locals, aquesta tardor oferim una formació gratuïta i bàsica en comunicació estratègica per a organitzacions socials de base, impartida per Ardit, cooperativa de comunicació i estratègia digital que treballa en projectes d’Economia Social i Solidària. 

Tot i fer-ho en format online, treballarem de forma molt propera amb tutories individuals per posteriorment compartir en grup problemes o casos reals per aprendre les unes de les altres. A través d’una metodologia pràctica a través de la pantalla, s’ensenyaran els recursos bàsics adaptats a les necessitats pròpies de cada iniciativa i es demanarà que es posin en pràctica petites accions.

3 consells abans de començar a comunicar

Però, per on començar si es vol millorar la comunicació d’una organització social de base? Aquí tres consells que segur us poden ser d’utilitat i que, sens dubte, tractarem durant la formació!

  1. Treballar per objectius petits: millor iniciar-se mica en mica per no generar expectatives que no es puguin complir després
  2. Mantenir constància: encara que sigui poca l’activitat, és recomanable mantenir-la
  3. Ser coherents: si es té un pla de comunicació, per breu que sigui, serà més fàcil veure si hi ha coherència en les accions dutes a terme

Us interessa la formació? Creieu que us podria ser útil? Doncs ja us podeu inscriure en aquest FORMULARI

Aviat ens posarem en contacte amb vosaltres per confirmar-vos la vostra plaça i tancar un calendari consensuat entre totes.

Vols rebre l'agenda de Societat Oberta al teu correu?

Subscriu-te