5 continguts recomanats al març

març

Des de l’Espai Societat Oberta seguim apostant per compartir iniciatives de col·lectius i organitzacions pels drets humans. El passat mes de febrer ja vam recollir cinc continguts que anaven en aquesta línia i vam abordar temàtiques diverses com la discriminació, la sobirania digital o els desplaçaments per la crisi climàtica. 

Aquest mes de març us proposem lectures, podcasts i vídeos que plantegen qüestions tan rellevants i d’actualitat com la petjada digital, la llibertat d’expressió o el racisme

Aquest és el nostre top 5 de continguts!

L’estat del Racisme a Catalunya

Recentment s’ha publicat (In)Visibles. L’estat del Racisme a Catalunya de SOS Racisme, la dotzena edició de l’informe. Un document elaborat i publicat per visibilitzar el racisme a través de la denúncia pública d’agressions i situacions discriminatòries. Enguany aborda grans temes com els casos de racisme estructural incrementats per la pandèmia de la COVID19, o violència i repressió en l’accés a l’habitatge. Aprofitem també per recomanar que seguiu la campanya #PareuDePararme en què l’Open Society Foundations va participar amb SOS Racisme. 

#MetziRadio, comunitat i vivències personals

©Metzineres

Coneixeu Metzineres? És una organització que ofereix aixopluc per a dones i persones de gènere dissident que usen drogues sobrevivint violències. Situades al barri del Raval de Barcelona, en les darreres setmanes han creat una ràdio amb Teatre Arnau Itinerant 2020, RavalTep i Vidda Priego. No us perdeu els podcasts de la MetziRadio perquè s’hi tracten temes en primera persona tan diversos com les maternitats, el dret a la salut, les drogues o el sensellarisme. 

Com reduir petjada digital?

Heu pensat alguna vegada en la petjada de carboni que suposa veure vídeos online o enviar correus electrònics? Amb aquesta pregunta se’ns interpel·la des del web del Data Detox Kit dedicat al medi ambient. Què tenen a veure les activitats digitals amb l’emergència climàtica? Entreu i esbrineu què és la petjada digital i com reduir-la!  

Llibertat d’expressió en pandèmia

Denunciants, defensores dels drets humans, periodistes, activistes, artistes, advocats i investigadors denuncien abusos i irregularitats en el curs de la crisi de la COVID-19 i més enllà. No us perdeu els vídeos de les conferències Behind The Mask organitzades pel Disruption Network Lab de Berlín!

Roba per combatre la vigilància

Diversos artistes fa temps que estudien el potencial de la roba i els accessoris per a desafiar un estat de vigilància autoritari. Estem parlant de jaquetes, paraigües o màscares per bloquejar les formes en què els nostres cossos són escanejats, mesurats i rastrejats diàriament per les màquines. Us interessa el tema? Llegiu aquest article sobre countersurveillance wearables a Believer Mag

Vols rebre l'agenda de Societat Oberta al teu correu?

Subscriu-te