Els 5 continguts que et recomanem al febrer

5 continguts recomanats febrer

A l’Espai Societat Oberta creiem en la col·laboració i les sinergies entre organitzacions i col·lectius que treballen pels drets humans. Ens agrada organitzar esdeveniments, xerrades i activitats amb altres actors socials i així ho fem des que vam començar.

Mentre el nostre espai físic a Barcelona continua tancat respectant les mesures sanitàries per la pandèmia de la Covid-19, hem organitzat diverses iniciatives en línia que pots recuperar aquí al blog o en el nostre canal de Youtube.

Aquest 2021 arrenquem amb moltes ganes i energies per a continuar treballant per la defensa de drets i llibertats, visibilitzant la veu dels col·lectius que reclamen els seus drets a una vida digna i per a una tecnologia respectuosa amb els Drets Humans. És per això que, mentre preparem els pròxims esdeveniments, us presentem una nova iniciativa. A partir d’ara recopilarem cinc continguts mensuals que ens agraden i van en la mateixa línia de treball que l’Espai Societat Oberta. Articles, documentals, guies, podcasts o informes de col·lectius, entitats o iniciatives ciutadanes que creiem us agradaran i són importants que no passin desapercebuts.

Aquí va el nostre top 5 de continguts!

Posar fi a les discriminacions

Guia de drets humans per a investigar la discriminació racial i religiosa en la lluita contra el terrorisme a Europa. Aquesta guia és el resultat d’una col·laboració de dos anys entre Amnistia Internacional i l’Open Society Foundations per a Europa. Ha estat creada per proporcionar a activistes i professionals eines per a lluitar contra la discriminació cap a la població musulmana. A més, proposa una manera de reparar les violacions dels drets humans de les persones supervivents.

Aconseguir la sobirania digital

Aquesta conversa entre Denis Jaromil Roio i Lucia Conti no us deixarà indiferents. Qui té el poder sobre les nostres dades? Què estem consentint quan acceptem tots els avisos legals que no llegim?

Vulneracions de DDHH en la Frontera sud

© Irídia

Recentment, Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans ha publicat aquest informe secundat per més de 50 organitzacions sobre la situació de les persones migrants a Gran Canària i Melilla per a sol·licitar la seva visita i intervenció. S’està vulnerant el dret internacional dels drets humans? Com es creen vies migratòries legals i segures? No deixeu de llegir l’informe.

Desplaçats pel clima

© Natalia G. Vargas

Els desplaçats climàtics, encallats en un buit legal davant la pròxima emigració massiva per un fenomen irreversible. Segons llegim en aquest article, el Banc Mundial assegura que en nou anys els impactes de la crisi climàtica podrien empènyer a la pobresa a 100 milions de persones.

Fugir per ser trans

© CCMA

No deixeu d’escoltar el testimoni d’Ayman, un jove transgènere marroquí que viu a Girona. Va fugir del seu país perquè allà les persones trans són castigades amb penes de presó. Quan va arribar a Catalunya va passar tres nits dormint a la platja i amb els pocs diners que tenia es va anar a tallar els cabells i, a poc a poc, va començar la seva nova vida.

Vols rebre l'agenda de Societat Oberta al teu correu?

Subscriu-te