Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

TALLER: Interseccionalitat algorítmica, exercicis per a pensar

24 novembre 2021 10:00 - 26 novembre 2021 12:30

En aquest taller dels dies 10 i 12 de novembre es busca entendre els biaixos en el disseny i implementació d’algorismes d’intel·ligència artificial i els conceptes de justícia algorítmica. En aquest sentit, es durà a terme un procés per a identificar i dissenyar els escenaris i narratives en relació a la intel·ligència artificial. Aquest taller tindrà un apropament a la tecnologia des del feminisme interseccional.

INSCRIPCIONS TANCADES – us podeu apuntar a la llista d’espera a través d’aquest enllaç

Aprendrem a utilitzar eines de pensament que permetran donar una visió general sobre els biaixos en el disseny d’algorismes, comprenent els riscos i oportunitats de la IA per a individus i col·lectius. Per a això, els diferents
grups hauran de treballar amb una tecnologia que utilitzi AI per a re-dissenyar la seva narrativa a través de tècniques del disseny de ficció que tingui en compte els grups afectats.

El taller inclou continguts metodològics i teòrics que serveixen com a eines per a la reflexió i la crítica provinents de diversos corrents acadèmics com Media Theory, Science and Technology Studies, Human-Computer Interaction, Design Research, Critical Black Feminism. Aquests són:

  • Sociotecnologies
  • Interseccionalitat
  • Matriu d’Opressió
  • Persones (exercici d’autoreflexió)
  • Anàlisi de narratives de disseny

Així mateix, es pensaran les aplicacions tecnològiques, incloent els diferents escenaris i cicles dels algorismes: recol·lecció de dades, filtrat i selecció, disseny de models, proves d’usuaris i polítiques implementades.

Dates: 10 i 12 de novembre, de 10h a 12.30h
Públic objectiu: Organitzacions de la societat civil. No és necessari tenir coneixements tècnics per a aquesta activitat.
Modalitat: 5 hores, online.
Participants: Màxim 20~25

INSCRIPCIONS TANCADES – us podeu apuntar a la llista d’espera a través d’aquest enllaç

Imparteixen el taller:

  • Manuel Portela, investigador postdoctoral del grup de recerca en ciències web i informàtica social de la UPF-DTIC. Va obtenir el doctorat en GeoInformàtica com Joint European Degree, que forma part del projecte GEO-C de l’H2020-MSCA, en la Universitat Jaume I (UJI), Espanya. Actualment, investiga el desenvolupament d’enfocaments de explicabilidad algorítmica i intel·ligència artificial participativa.
  • Lucia Errandonea, especialista en processos d’innovació i participació. És llicenciada en Ciència Política, disseny i gestió participativa de projectes en ciutats i comunitats. Ha realitzat dos Masters, un en Noves Tendències i Innovació de Processos en Comunicació (UJI) i un altre en Smart Communities, Design and Management (UNITN). Actualment, coordina diversos projectes europeus en l’àmbit de la ciència i la tecnologia en Idees for Change.
Format:
Taller

Mostra els detalls

Inici:
24 novembre 2021 10:00
Finalització:
26 novembre 2021 12:30
Categoria d'Esdeveniment: