Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

TALLER Fronteres: opacitat i resistència

28 setembre 17:00 - 5 octubre 19:00

Com s’està fent servir la vigilància, el control i l’abús en la recopilació de dades biomètriques a les fronteres? Quines implicacions tenen aquestes polítiques tecnològiques i de vigilància per a les persones que migren? Què és Frontex i com opera? Quina rendició de comptes podem exigir com a defensores de drets?

No et perdis aquest taller on posarem el focus en les pràctiques de vigilància de l’Agència Europea per a la Gestió de la Cooperació Operativa a les Fronteres Exteriors dels Estats membres de la Unió Europea, coneguda com Frontex.

  • Origen, evolució i expansió de Frontex. Àrees d’actuació: patrulles de control fronterer, deportacions, recerca i desenvolupament de tecnologies, cooperació i coordinació europea i internacional, àmbits geogràfics d’actuació i països involucrats, actors públics i privats que cooperen amb Frontex…
  • Tecnologies digitals i biomètriques: Quins sistemes intel·ligents ja ha desenvolupat Frontex, com funcionen i quins riscos comporten?
  • Resistència i rendició de comptes per fer front a Frontex

Serà un taller teòrico-pràctic de 2 dies, (28 de setembre i 5 d’octubre). Estem acabant de tancar el programa, horaris i ponents. Si t’interessa i voldries assistir-hi, inscriu-te en aquest formulari.

Format:
Presentació

Mostra els detalls

Inici:
28 setembre 17:00
Finalització:
5 octubre 19:00
Categoria d'Esdeveniment: