Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

*POSPOSAT* TALLER: Com cobrir conflictes indígenes?

20 Abril 17:30 - 20:30

** Esdeveniment posposat temporalment. Aviat comunicarem noves dates **

Taller per a periodistes on es donaran les claus a tenir en compte per fer periodisme de qualitat sobre pobles indígenes. Com evitar caure en estereotips? Com aconseguir fonts i verificar-les?

En una sessió de 3 hores, el workshop abordarà els principals conflictes que afecten els indígenes en aquest moment al món i, especialment, a l’Amèrica Llatina. S’exploraran també problemàtiques com els models de conservació de la naturalesa que, a la manera dels models agrícoles i miners, expulsen a pobles indígenes dels seus territoris.

Francesc Badia, editor de Democracia Abierta i impulsor de la sèrie de reportatges Rainforest Defenders, donarà veu a indígenes que resisteixen múltiples amenaces a l’Amazones. També exposarà la metodologia i l’estratègia de difusió de la sèrie en mitjans internacionals.

A banda de treballar amb Rainforest Defende de democraciaAbierta, el curs abordarà nombroses experiències de recerca i de cobertura periodística. També es busca treballar col·lectivament en les històries que els participants tinguin en marxa per a seguir en contacte després del taller i donar suport a la realització d’aquestes històries.

El taller serà impartit per Daniel Wizenberg, de Survival international, i Francesc Badia, de Democracia Abierta.

Format:
Taller

Mostra els detalls

Data:
20 Abril
Hora:
17:30 - 20:30