Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Seminari Història Global (des) del Sud

19 novembre 2020 18:00 - 3 desembre 2020 20:00

A l’Espai Societat Oberta acollim el seminari Història Global (des) del Sud. Una formació pensada per a activistes, entitats i moviments socials, professionals d’acadèmia i estudiants universitaris amb motivació per les teories qüestionadores. En aquest sentit, és un seminari enfocat a combatre els discursos i les pràctiques racistes, la mirada eurocentrista, occidentalista i la islamofòbia.

Així mateix, en el seminari revisarem els marcs que construeixen la nostra memòria i intentarem entendre com funcionen la política, la democràcia i les formes de discriminació en el món modern. Des de les entitats organitzadores i l’Espai Societat Oberta volem posar en comú qüestions fonamentals per a la consecució d’un món menys autoritari, més democràtic i intercultural.

El seminari s’estructura en tres sessions de 2h cadascuna:
Sessió 1 (19 novembre): Sistemes mundials moderns/colonials, la unitat d’anàlisi i la qüestió dels sistemes socials.
Sessió 2 (26 novembre): 1492 un paradigma.
Sessió 3 (3 desembre): Història global, reorientant la colonialitat.

Aquest seminari està organitzat pel Centre d’Estudis Interepistèmic Catalunya – Amèrica Llatina (CEICAL) en col·laboració amb l’Associació Intercultural Llatins per Catalunya i l’Agència de Comunicació Intercultural Itacat. Formació dirigida per José Romero Losacco, activista descolonial, membre de La Tregua – Migració i Art (MiA-Barcelona), investigador del CEICAL.

Les inscripcions són gratuïtes i es fan a través del correu formacion@espailatregua.com

Format:
Presentació

Mostra els detalls

Inici:
19 novembre 2020 18:00
Finalització:
3 desembre 2020 20:00
Categories d'Esdeveniment:
,