Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Seminari Història Global (des) del Sud

13 octubre 10:00 - 27 octubre 12:00

El proper mes d’octubre acollim el seminari Història Global del Sud. Una formació pensada per a activistes, entitats i moviments socials, professionals d’acadèmia i estudiants universitaris amb motivació per les teories qüestionadores. En aquest sentit, és un seminari enfocat a combatre els discursos i les pràctiques racistes, la mirada eurocentrista, occidentalista i la islamofòbia.

Així mateix, en el seminari revisarem els marcs que construeixen la nostra memòria i intentarem entendre com funcionen la política, la democràcia i les formes de discriminació en el món modern. Des de les entitats organitzadores i l’Espai Societat Oberta volem posar en comú qüestions fonamentals per a la consecució d’un món menys autoritari, més democràtic i intercultural.

El seminari s’estructura en tres sessions de 2h cadascuna:
Sessió 1: Sistemes mundials moderns/colonials, la unitat d’anàlisi i la qüestió dels sistemes socials.
Sessió 2: 1492 un paradigma.
Sessió 3: Història global, reorientant la colonialitat.

Doncs, el seminari està organitzat pel Centre per a la Història Interepistèmica Estudis Catalunya – Amèrica Llatina (CEICAL) en col·laboració amb el Centre Llatinoamericà Associació Intercultural de Catalunya i l’Agència de Comunicació del Itacat. Formació dirigida per José Romero Losacco, activista descolonial, membre de la Treva – Migració i Art (MiA-Barcelona), investigador del CEICAL.

Les inscripcions s’obriran a partir del mes de setembre.

Format:
Presentació

Mostra els detalls

Inici:
13 octubre 10:00
Finalització:
27 octubre 12:00
Categories d'Esdeveniment:
,