Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Presentació #ColeSeguro

19 octubre 2020 12:00 - 13:30

Des de l’Espai Societat Oberta us convidem a la presentació de la iniciativa#ColeSeguro – Per una educació segura i transparent impulsada per CIECODE-Political Watch juntament amb Plataforma de Infancia. L’èxit o fracàs de que la tornada a l’escola enguany sigui segura estarà determinada en gran mesura per les polítiques impulsades per les administracions. Tant en el marc de les respectives competències com pels mitjans a disposició d’aquestes polítiques. També pensant en quins recursos, mitjans i infraestructures es traduiria tot plegat en cadascun dels més de 28.000 centres educatius existents a Espanya.

#ColeSeguro – Per una educació segura i transparent és una prova pilot per crear una eina de vigilància ciutadana que permeti veure com estan actuant les escoles en el context de la pandèmia COVID19 a nivell estatal. Després de la presentació del projecte, debatrem sobre transparèncoa i accés a informació: quines implicacions té que no hi ha hagi informació sobre la inversió pública en educació en l’actual context? o ¿està suposant la ‘educació en temps de pandèmia’ un retrocés en termes d’equitat en l’educació? ¿S’estan quedant més enrere els que ja partien amb desavantatge? ¿S’està garantint un mínim bàsic d’educació per a tots els nens i nenes? 

En aquesta presentació pública coneixerem millor com funcionen les iniciatives de vigilància col·lectives de la mà d’experts i expertes i es donaran pautes per recollir dades des de la ciutadania.

Amb les intervencions de:

  • Ana Torres (periodista El País)
  • Josefina Giancaterino (periodista ABC)
  • Ricardo Ibarra (director Plataforma de Infancia)

Modera: Javier Pérez (director de Political Watch)

CIECODE-Political Watch és el think tank de la Fundació Salvador Soler i va néixer amb la missió de generar unes condicions favorables per al disseny, adopció i implementació de polítiques públiques i pràctiques privades. Tot amb l’objectiu de promoure una societat més justa, equitativa i sostenible.

Plataforma de Infancia és una aliança d’entitats sense ànim de lucre, plural, solidària, democràtica i independent des del punt de vista polític i religiós que treballa per aconseguir el ple compliment dels drets dels nens, nenes i adolescents.

STREAMING en directe a les 12pm al nostre canal de Youtube

Format:
Presentació

Mostra els detalls

Data:
19 octubre 2020
Hora:
12:00 - 13:30
Categoria d'Esdeveniment: