Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Formació: Llibertat d’expressió i dret a la informació

29 octubre 2019 16:00 - 20:00

Us convidem a aquest curs per a periodistes sobre Llibertat d’expressió i dret a la informació, impartit per Grup Barnils i Institut de Drets Humans de Catalunya. Curs per aprofundir en l’estudi d’aquests drets amb un enfocament periodístic i enfortir les capacitats d’anàlisi, d’incidència i d’exigibilitat de drets del profesionals de la informació.

Seguint la guia Mecanismes i estàndards internacionals de la lliberta d’expressió i el dret a la informació, la formació s’estructura de la següent manera:

16:00 – 17:50 Introducció als sistemes de protecció i els estàndards internacionals de la llibertat d’expressió i el dret a la informació.
A partir dels aspectes més rellevants de cada sistema (universal i regionals), s’identificaran les característiques comunes, l’abast i contingut d’aquests drets.

17:50 – 18:10 Pausa cafè

18:10 – 20:00 Casos pràctics per a l’anàlisi i aplicació del marc jurídic internacional estudiat en la pràctica periodística.

Formació impartida per:

DAVID BONDIA, professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona i president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

JOAN CANELA, periodista i responsable del Mapa de la censura de l’Observatori Crític de Mitjans-Mèdia.cat.

 

Curs gratuït amb inscripció prèvia: https://www.idhc.org/ca/formacio/inscripcio-llibertat-d-expressio-i-dret-a-la-informacio-afectacions-del-marc-juridic-internacional-en-la-practica-periodistica.php

Format:
Presentació

Recinte

Espai Societat Oberta
C/ Sant Eusebi 29-31
Barcelona, 08006 Espanya

Organitzadors

Espai Societat Oberta
Grup Barnils
Institut Drets Humans Catalunya