Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Drets digitals en els videojocs

14 desembre 17:30 - 19:00

14 desembre – El videojoc, malgrat ser un producte cultural, alhora és un producte tecnològic d’alt impacte i ha estat tradicionalment deixat de banda en les lluites pels drets digitals i dels mecanismes de foment de la cultura i les polítiques públiques. Recentment s’estan donant els primers passos, com la pretensió del govern de l’estat Espanyol per regular les caixes botí (loot boxes), o l’augment de finançament públic per al foment a la producció de videojocs.

En aquesta xerrada, l’equip d’ArsGames compartirà algunes de les problemàtiques relacionades amb els drets digitals en el context dels videojocs. En són un exemple l’extractivisme de dades i l’ús de patrons de disseny foscos que generen conductes addictives, la manca de transparència en productes algorítmics protegits sota lleis de propietat intel·lectual, l’assetjament sistemàtic a les professionals o la falta de diversitat, la precarietat i l’absència de drets laborals i sindicats en la indústria.

Si t’interessen aquestes qüestions i vols saber-ne més, apunta’t a aquesta activitat pensada i dinamitzada per ArsGames on es tractarà la necessitat de posar sobre la taula el debat de la defensa dels drets digitals en els videojocs i s’evidenciarà la necessitat de garantir que el dret al joc quedi vinculat als discursos de ciutadania digital, participació ciutadana, drets digitals i polítiques públiques.

Inscriu-te aquí a la conversa amb ArsGames!

Lloc: Espai Societat Oberta (C/Sant Eusebi, 29 Barcelona)

Format:
Presentació

Mostra els detalls

Data:
14 desembre
Hora:
17:30 - 19:00
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Espai Societat Oberta
C/ Sant Eusebi 29-31
Barcelona, 08006 Espanya
+ Mapa de Google

Organitzador

ArsGames