Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Curs Comunicanvi: Racismes Mediàtics Post-Covid

26 gener 2021 17:00 - 23 febrer 2021 19:00

Us animem a participar al Curs Virtual de Periodisme i Comunicació Intercultural #Comunicanvi IV – Racismes Mediàtics Post-Covid! Un curs organitzat per l’Associació Intercultural LLatins per Catalunya i el grup de comunicació de la Xarxa Bcn Antirumors, amb el suport d’Espai Societat Oberta.

L’objectiu d’aquesta edició és analitzar, des de la comunicació i els mitjans, l’auge de discursos i relats racistes en el marc de la crisi de la Covid-19. Uns discursos que s’han agreujat contra col·lectius històricament estigmatitzats i que, a més, s’han normalitzat. Aquest curs està adreçat a estudiants de periodisme, periodistes, comunicadors/es socials, tècnics/ques de comunicació i persones que vulguin ampliar el seu coneixement sobre el tractament de la diversitat cultural als mitjans de comunicació.

Programa:

  • Sessió 1: Imaginaris racistes a través de la imatge, amb Aldemar Matias i Heidi Ramírez del col·lectiu New voices New futures. Dimarts 26 de gener, de 17h a 19h.
  • Sessió 2: Antigitanisme als mitjans de comunicació, amb Pedro Casermeiro de Rromane Siklǒvne. Dijous 4 de febrer, de 17h a 19h.
  • Sessió 3: Anàlisi de la Covid-19 com a agreujant del racisme contra comunitats asiàtiques i asiàtics descendents, amb Paloma Chen de Catarsia. Dijous 11 de febrer, de 17h a 19h.
  • Sessió 4: El discurs dels mitjans de comunicació cap a les comunitats racialitzades, amb Xavier Giró de l’Observatori de la Cobertura de Conflictes. Dijous 18 de febrer, de 17h a 19h.
  • Sessió 5: La construcció històrica de la islamofòbia i la representació en els mitjans de comunicació, amb Salma Amzian. Dijous 25 de febrer, de 17h a 19h.

El curs serà en format online i es durà a terme del 28 de gener al 25 de febrer en horari de 17h a 19h. És una formació gratuïta i amb el 70% d’assistència es donarà una certificació d’assistència. Cal inscripció prèvia a info@llatins.org.

Coordina: Omaira Beltrán Sánchez

Format:
Presentació

Mostra els detalls

Inici:
26 gener 2021 17:00
Finalització:
23 febrer 2021 19:00
Categories d'Esdeveniment:
,