Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Cultura per l’Afganistan

5 novembre 2021 11:00 - 12:00

Des del moviment Cultura per l’Afganistan, amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, Asian Film Festival Barcelona i Open Society Foundations, organitzem el proper divendres 5 de novembre a les 11h a la seu de la SGAE a Catalunya la conversa amb les cineastes afganeses Sahraa Karimi i Sahra Mani, dues dones activistes i artistes que lluiten pels drets de les dones al seu país.

Amb aquest acte volem expressar la solidaritat activa de la societat barcelonina i, per extensió, de la catalana amb el poble afganès, i donar compliment al compromís del manifest: visibilitzar i donar veu a les dones artistes, activistes i polítiques de l’Afganistan.

L’acte és una de les accions impulsades pel moviment Cultura per l’Afganistan per ajudar a la sortida, l’acollida i el reconeixement de refugiades polítiques, artistes i intel·lectuals afganeses i membres d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat, i que ha de servir per reiterar la demanda feta als governants per a que es comprometin en la defensa dels drets humans i en la promoció de la cultura afganesa al nostre país i enllà de totes les fronteres.

Durant l’acte es presentarà el moviment Cultura per l’Afganistan, els seus objectius fundacionals així com les primeres accions que han articulat les entitats i membres impulsors. Per a la presentació comptarem amb la presència de:

  • Maria Molins: junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català i Cultura per l’Afganistan
  • Mònica Buenafuente: Cultura per l’Afganistan
  • Menene Gras: Barcelona Asian Film Festival
  • Jordi Vaquer: Open Society Foundations

Després de la presentació tindrà lloc un diàleg amb les dues convidades Sahraa Karimi i Sahra Mani, que serà conduit per Maria Molins i Jordi Vaquer.

Acte en català i anglès amb traducció simultània
Seu SGAE Catalunya (Passeig Colom 6, Barcelona)

 

Sahraa Karimi
Nascuda a Teheran el 1983, filla de refugiats afganesos migrats a l’Iran, és una de les directores de cinema afganeses de més renom internacional. Formada a l’Acadèmia de Música i Arts en viu de Bratislava (Eslovàquia), ha dirigit i produït una trentena de títols, curtmetratges i llargmetratges, fonamentalment documentals, entre els que destaquen Light Breeze, curtmetratge documental premiat amb el prestigiós premi eslovac “Slnko v sieti” al Millor curt, els documentals Parlika (2016) i Afghan Women Behind the Wheel (2009), aquest darrer guardonat a més d’una vintena de festivals de cinema internacionals, i el seu últim llargmetratge Hava, Maryam, Ayesha, filmat a l’Afganistan i que va tenir la seva premiere internacional al Festival de Venècia i es va projectar a l’Asian Film Festival Barcelona el 2020.
Doctorada en direcció de cinema a Bratislava, Karimi es va convertir el 2019 en la primera directora de l’Afghan Film Organization, l’agència estatal de cinema afganès.

Sahra Mani
Directora cinematogràfica, professora i fundadora de l’Afghanistan Doc Film House, una empresa de producció amb seu a Kabul, i cofundadora de la productora Anahat Vision and Films, amb seu a Londres.
Després de formar-se a la University of Arts London, va tornar a l’Afganistan on s’ha dedicat al cinema documental, amb un interès especial per les dones, l’educació i la infància al seu país. Ha organitzat diversos festivals com l’Afghanistan Human Rights Film Festival (FCDH) o A Window to Peace Annual Film Festival a la Universitat de Kabul.
Ha dirigit i/o produït una dotzena de films, curts i llargs, seleccionats i guardonats arreu del món, entre ells Beyond the Burqa (2012), Long Night: Experimental (2016) o A Thousand Girls Like Me (2018), programada a la 7a edició de l’Asian Film Festival Barcelona.

Format:
Presentació

Mostra els detalls

Data:
5 novembre 2021
Hora:
11:00 - 12:00
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

SGAE
Passeig Colom 6
Barcelona, Espanya