Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

CICLE: Impacte Climàtic d’una Societat Digitalitzada

26 novembre 2021 10:00 - 26 febrer 2022 17:00

El proper mes de novembre organitzem juntament amb Fundació Avina el cicle Impacte Climàtic d’una Societat Digitalitzada. Trobades que giraran al voltant de la intersecció, i que estan dissenyades per a obrir un espai de debat i reflexió sobre la tecnologia i el seu impacte climàtic.

Inscripcions properament

La digitalització avui dia no és enterament sostenible. La seva indústria empra enormes quantitats tant d’energia com de materials i genera un excés descomunal de residus. Hi ha qui assenyala que el món digital escalfa més el planeta que tota l’aviació civil junta, i amb un creixement exponencial. D’altra banda, la revolució digital ha transformat i continua condicionant la forma en què vivim, oferint solucions però també augmentant alguns riscos de diferents aspectes de les nostres vides, tant individuals com col·lectius.

La revolució digital i l’emergència climàtica són probablement les dues forces més transformadores en joc a nivell mundial i, per tant, dos desafiaments immediats per a la humanitat. No obstant això, la naturalesa dels problemes que emanen de cadascun d’ells són radicalment diferents, ja que si bé la revolució digital necessita ser orientada, el canvi climàtic és un fenomen que s’ha de frenar com més aviat millor. Els dos temes per separat són el focus de recerques, debats i reflexions. Malgrat tot, poc es parla de la tecnologia i el món digital sota una òptica climàtica, ja que la relació és complexa i poc explorada.

Organitzen: Espai Societat Oberta i Fundació Avina
Data: Setmana del 22 al 26 de novembre de 2021
Format: Online
Idioma: castellà

Inscripcions properament

Format:
Jornades

Mostra els detalls

Inici:
26 novembre 10:00
Finalització:
26 febrer 2022 17:00
Categoria d'Esdeveniment: